WAT MAAKT ONS ANDERS

OVER ONS

Investeringen in windenergie

De overheid heeft grootste plannen om in de Noordzee een aantal grote nieuwe windmolenparken te laten ontwikkelen door private partijen om de hoeveelheid opgewekte windenergie te vergroten. Veelal zijn dit samenwerkingsverbanden tussen verschillende investeerders en energiemaatschappijen. Van de grote Nederlandse energiemaatschappijen (Nuon, Essent en Eneco) is Eneco degene die het meest heeft geïnvesteerd in de opwekking van duurzame- en windenergie. Volgens berekeningen van wetenschappers dient er circa EUR 19 miljard in windenergie geïnvesteerd te worden om de doelstelling van 14% duurzame energie per 2020 te realiseren. Dit is aanzienlijk hoger dan de EUR 3,7 miljard door de overheid aangegeven noodzakelijke investering. Het verschil wordt met name veroorzaakt door stijging van de kosten voor windenergie en lagere rendement dan in de modellen van de overheid.

Particuliere investeringen in windenergie

Naast de grote investeerders en energiemaatschappijen is het als particulier ook mogelijk om te investeren in windenergie. Daar waar het eerder niet haalbaar was om als particulier voldoende energie uit de wind te halen is dit nu verleden tijd. en ook nog tegen een betaalbare prijs.

Zonne-energie versus windenergie - Wat is duurzamer?

Zonne-energie en windenergie zijn beide vormen van duurzame energie. Het zijn vormen waarbij de energie nooit op raakt en welke bovendien ook nog eens heel veilig zijn voor mens en milieu. Beide bronnen kunnen gebruikt worden om stroom op te wekken. Zowel zonne-energie als windenergie kan worden toegepast om groen en duurzaam te leven.

Maar welke vorm is nou het beste? Op deze site wordt uitgelegd wat precies de verschillen zijn tussen zonne-energie en windenergie, welke vorm duurzamer is en waar je als particulier het beste in kunt investeren. 


©2017 SkyWing NG | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin